MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu

Go Back   MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu > MİSKOKULUM MUTFAK > Genel Bilgiler ve Püf Noktaları

Genel Bilgiler ve Püf Noktaları İşte mutfak sırları genel bilgiler ve püf noktalarının bulunduğu paylaşım alanı...

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 14.11.08, 14:27
asuman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Oct 2008
Yaş: 41
Mesajlar: 13.018
Tecrübe Puanı: 434
asuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond repute
Exclamation Makarna pişirmenın puf noktaları

Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun. Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.



Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.



Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin. Aldente (diri) makarna pişirebilmek için Nuh'un Ankara Makarnası paketlerinin arkasında belirtilen minimum pişirme süresini aşmamaya özen gösterin.



Tencereye bir bardak soğuk su ekleyin ve makarnanızı süzün, sos ile yavaşça karıştırın. Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.



Makarnanız ateşten indirilip süzüldükten sonra bile pişmeye devam ettiği için mümkün olduğunca kısa sürede sos ile karıştırıp servis yapın.
__________________

Konu özlem tarafından (27.03.09 Saat 13:23 ) değiştirilmiştir..
Alıntı ile Cevapla
asuman 'e 2 kişi teşekkür etti.
Nar_çiçeği  (18.04.10)
  #2  
Alt 21.03.09, 16:56
ayşegül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Yaş: 34
Mesajlar: 2.210
Tecrübe Puanı: 164
ayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond reputeayşegül has a reputation beyond repute
Standart

Asum Emeğine Sağlık
özöm Ben Soğuk Su Ekliyorum Mutlaka Yapışşmasını
önlüyor
__________________
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to ayşegül For This Useful Post:
asuman  (22.03.09)
  #3  
Alt 22.03.09, 15:11
asuman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Oct 2008
Yaş: 41
Mesajlar: 13.018
Tecrübe Puanı: 434
asuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond reputeasuman has a reputation beyond repute
Standart

Bende Suzdukten Sonra Soguk Su Dokuyodum Yapısmasın Dıye Ama Sımdıkı Makarnadakı ırmık Oranı Fazla Oldugundan Yapısmasın Dıye Su Dokmuyorumm
__________________
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 22.03.09, 16:52
NAZLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Üyelik tarihi: Jun 2008
Yaş: 35
Mesajlar: 1.637
Tecrübe Puanı: 74
NAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond reputeNAZLI has a reputation beyond repute
Standart

Bende haşlama suyuna biraz sıvıyağ koyuyoum.
Süzdükten sonra da üzerinden soğuk su gezdiriyorum...
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to NAZLI For This Useful Post:
  #5  
Alt 22.03.09, 18:27
enesim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orkide
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Jan 2009
Yaş: 32
Mesajlar: 3.781
Tecrübe Puanı: 293
enesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond reputeenesim has a reputation beyond repute
Standart

bende piştikten sonra soğuk sudan geçiriyorum
__________________





Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 22.03.09, 18:58
AYSELDOGUKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Menekşe
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Jan 2009
Yaş: 30
Mesajlar: 662
Tecrübe Puanı: 73
AYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond reputeAYSELDOGUKAN has a reputation beyond repute
Standart

Ben Makarnayı Haşlamadan Yağını Katarım.suyunu Az Korum.kısık Ateşte Tamamen çekene Kadar Pişiririm.vitaminde Kaybolmuyo.şekil A Da Gözüktüğü Gibi.
__________________
me.lek
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
makarna pişirmenın, püf noktaları



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:31.


Anne ve Bebek Sağlığı Forumu
 
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369