05.10.09, 16:22
|
 |
Krizantem
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 394
|
|
Özge Özberk
Adı Soyadı : Özge ÖZBERK
Doğum Tarihi : 13 - 01 - 1976
Doğum Yeri : İstanbul
Eğitim : Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü
Özge Özberk, 13 Ağustos 1976 Cuma günü İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü'nde yönetmenlik yaptı. Bunların arkasında genç yaşında girdiği BKM'nin payı çok büyüktür. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın GORA filminde Ceku, Çağan Irmak'ın 80'leri anlattığı Çemberimde Gül Oya'da Genç Yurdanur, Kırık Kanatlar'da Nazlı, 2007'de de Nazım Hikmet Ran'ın hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev'de oynadı. Halen Geniş Zamanlar dizisinde Zehra karakteriyle karşımızda.
Özge Özberk'in sanat yaşamı ve kariyeri tiyatro ile başlamıştır. Yani bir diğer deyişle tiyatro kökenli bir sanatçımızdır. Daha çok küçük yaşlarda Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Yılmaz Erdoğan ve diğer usta oyuncularla bir arada oynama şansını yakalamış ve bu, onun için her zaman bir avantaj olmuştur. Şu ana kadar oynadığı tiyatro oyunlarına veya müzikallerine örnek olarak Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü, Otogargara, Oğlum Adam Olacak verilebilir.
Özge, halen Ekim ayında sahnelenecek olan, kendisinin de Ophelia'yı oynayacağı Hamlet Alaturka'nın çalışmalarını Göztepe AFL Kültür Merkezi'nde Emre Kınay'ın Duru tiyatrosunda sürdürüyor.
11.Sadri Alışık Ödülleri, 2006, En iyi yardımcı kadın oyuncu, Babam ve Oğlum
33’üncü Altın Kelebek TV Yıldızları Yarışması En iyi kadın oyuncu
Oynadığı Diziler :
Yol Arkadaşım
Sinekli Bakkal
Geniş Zamanlar
Bir Demet Tiyatro
Kırık Kanatlar
Çemberimde Gül Oya
Sır Dosyası
Bir Demet Tiyatro
Bizim Ev