| Son Dakika Haberleri Ülkemizden ve Dünyadan Son Dakika Haberlerinin paylaşım alanı... |

08.03.10, 07:30
|
 |
Super Moderator
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 324
|
|
Elazığ'da 6 büyüklüğünde deprem: 17 ölü
Merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyü olan 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, depremde, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Deprem saat 04:32'de meydana geldi. Hasara neden olan depremde çok sayıda yaralı var.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin merkez üssünü Karakoçan olarak bildirirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklamasında, depremin merkez üssünün Kovancılar olduğu kaydedildi.
Deprem, Göçmezler, Yukarıdemirci ve Kayalı köylerinde hasara neden olurken, bazı evler yıkıldı.
Deprem, Elazığ kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Tunceli, Malatya, Bingöl, Erzurum ve Diyarbakır'da da hissedildi.
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Depremin ardından bölgeye temiz su, kurtarma araçları ve 11 kişilik bir kurtarma ekibinin gittiğini" söyledi.
Depreme en yakın yerleşim birimlerinin Kovancılar'a bağlı Demirci, Aşağımirahmet, Karasungur ve Sarıbuğday köyleri ile Karakoçan'a bağlı Sağın köyü olduğu belirtildi.
Bu arada, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, ilk depremin ardından bölgede, büyüklükleri 4.1 ile 2.6 arasında değişen 10 sarsıntı meydana geldi.
Enstitü, depremin merkez üssünü Karakoçan olarak bildirirken, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının açıklamasında, depremin merkez üssünün Kovancılar olduğu kaydedildi.
Kütahya'da da deprem
Bu arada, bir deprem haberi de Kütahya'dan geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün internet sitesindeki bilgiye göre, saat 22.58'de, merkez üssü Kütahya olan 3.7 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin, can ve mal kaybına yol açmadığı öğrenildi.
cnntürk

08.03.10, 07:59
|
 |
Super Moderator
|
|
Ruh Hali:
|
|
ELAZIĞ'DA BÜYÜK DEPREM
Elazığ'da saat 04:32'de 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem Tunceli ve Diyarbakır'da da hissedildi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Elazığ’ın Karakoçan ilçesi olan depremde, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 17 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Elazığ'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Karakoçan olarak açıklanan depremin şiddetinin 6,0 olduğu açıklandı.
Elazığ'da sabaha karşı merkez üssü Başyurt İlçesi, Karakoçan Köyü olan Righter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Büyük paniğin yaşandığı deprem sonrası halk sokaklara çıktı. Depremin merkez üsüne yakın yerleşim yerleriyle irtibat kurulmaya sağlanıyor.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitü'sünün tespitlerine göre bugün saat 04.32'de Elazığ'da merkez üssü Başyur İlçesi'nin Karakoçan Köyü olan Righter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ kent merkezi ve ilçelerinin yanı sıra Tunceli ve Diyarbakır'da da hissedilen deprem sonrası büyük panik yaşandı. Sarsıntıyla birlikte yataklarından fırlayan vatandaşlar, kendilerini sokaklara attı. Depremin merkez üsüne yakın yerleşim yerleriyle irtibat kurulmaya sağlanıyor.
YAKLAŞIK 1 DAKİKA SÜRDÜ
Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.00 büyüklüğündeki depremin yaklaşık bir dakika sürdüğü belirtildi. Karakoçan'a sınır olan Kovancılar İlçesi'ne bağlı ismi henüz öğrenilemeyen bir köyde iki evin yıkıldığı duyumu alındı. Ancak bu bilginin yetkililerce henüz doğrulanmadığı belirtildi. Büyük paniğe neden olan depremde şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi.
PALU'DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI
Elazığ'da merkez üssü Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olan 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün tespitine göre Palu İlçesi Gökdere Köyü'nde saat 05.14'te 2.8, 05.17'de 2.6, saat 05.20'de ise 4.1 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.6 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Karakoçan İlçesi'nde ise saat 05.12'de 2.8, saat 05.15'te ise 2.9 büyüklüğünde iki sarsıntı yaşandı.
samanyolu haber

08.03.10, 08:02
|
 |
Super Moderator
|
|
Ruh Hali:
|
|
depremi yaşayan herkese çok geçmiş olsun
ölenlere allah rahmet eylesin yaralılarada acil şifa.............

08.03.10, 08:19
|
 |
Moderatör
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 245
|
|
:( rabbim yardımcıları olsun çok üzüldüm görünce

08.03.10, 09:07
|
 |
Yönetici
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 345
|
|
allahım diyecek birşey yok
allah ölenlere rahmet geride kalanlara sabırlar versin
ne yazık ki ölü sayısı 41 e yükselmiş :(
|

08.03.10, 09:10
|
 |
Moderatör
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 245
|
|
Elazığ'da, 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ Valisi, depremde, ilk belirlemelere göre, 41 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi olan depremde, Okçular, Yukarı Kanatlı ve Kayalı köylerinde 41 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
maalesef son durum bu:(

08.03.10, 11:54
|
 |
Moderatör
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 221
|
|
Allah ölenler rahmet eylesin ölenlere kalanlara sabır versin inşallah evsiz barksız kalanlara kolaylık nasip etsin çok zorbir durum eskişehirde de bir hafta aralıklarla 3 ün üzerinde depremler meydana gelmişti hemen deprem araştırmacıları yerel kanalde eskişehirdede kısa zamanda 6 yüksekliğinde deprem beklendiğini söylemeye başladılar Allahtan başkada kimse bilemez bunu Allah korusun rabbim kimselere göstermesin inşallah hep tek dilediğim olcak bunun çaresi yok ama az az enerjisii boşaltarak olur inşallah heryer için Alla herkesi korusun

08.03.10, 13:05
|
 |
Super Moderator
|
|
Ruh Hali:
|
|
ölü sayısı maalesef 57

08.03.10, 13:09
|
 |
Moderatör
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 178
|
|
ben sabah baktığımda 41 di...  

08.03.10, 13:55
|
 |
Lilyum
|
|
Ruh Hali:
Tecrübe Puanı: 151
|
|
evet ya ölü sayısı 57 oldu
ben çok kötüyüm bu konuda
arkadaşlar elazığda benim arkadaşım yaşıyo orda öğretmn di
ulaşamadım aklım hep onda inşallah bişeyi yoktur 
rabbim herkesin yardımcısı olsun
ölenlere rahmet hastalara şifa versin 
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
|
|
|
| Seçenekler |
|
|
| Stil |
Normal
|