MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu

Go Back   MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu > MİSKOKULUM MUTFAK > Yemek Tarifleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 28.01.10, 10:37
Koalayım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Jun 2008
Yaş: 40
Mesajlar: 7.406
Tecrübe Puanı: 404
Koalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond reputeKoalayım has a reputation beyond repute
love Soya Kıyması Kullanan Var mı?

kızlar günü boğazla açtım
devam edeyim
bir süredir soya kıyması kullanıyorum ben bazı yemeklerde
hem çok besleyici
hem de fiyatı çok uygun

biber dolması bile yaptım fena olmuyor tabi normal kıymanın yerini birebir tutması imkansız ama
makarna sosunda falan harika oluyor
denemeyenler denesin derim

SOYA KIYMASI ( Proteini) NEDİR?

Soya proteini.tane yapısına göre kıyma veya kuşbaşı şeklinde olabilir. Soya fasulyesi çekirdeğinin yağı alındıktan sonra yüksek oranda protein içeren unsu kısmına bir dizi özel işlemler uygulanarak, basınç ve sıcaklık altında sıkıştırılıp et dokusu kazandırılması ile elde edilen doğal ve katkısız bir üründür.

KULLANIM YERLERİ
Soya kıymasının özelliği içine katıldığı ürünün tadını, kokusunu, rengini ve lezzetini aldığı için kullanım yerleri çok geniş kapsamlı olup, hazırlanan ürün damak tadı bakımından lezzetinden kesinlikle ödün vermez. Aksine yemeklerinizi lezzetlendiren bir üründür. Izgara köftenin pişirme sırasındaki küçülme minimuma düşer.
Dünyada ve ülkemizde salam,sosis,sucuk sektöründe, hazır yemek üreticisi firmalarında ve mantı üretiminde yoğun olarak kullanılmaktadır. %50-%70 protein İçeren, kendi doğal renginde veya et renginde, granül ve parça et halinde olan soya kıymasını kırmızı etin kullanıldığı tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Karnıyarık, ıspanak, nohut, kuru fasulye, dolma, menemen, makarna sosu, bütün köfte çeşitleri, pide, lahmacun, börek, hamburger ve çorbalara kadar pek çok yemek çeşidinde doğrudan et yerine veya et ile karıştırılarak tüketilebilir. Birebir soya kıyması kullanarak kırmızı etin tadını aratmadan köfte yapma imkanı da bulabilirsiniz.
Soya kıymasının hazırlanan ürünlerdeki etkileri, ürüne yapı kazandırmak, pişirme sırasındaki su ve yağ kaybını önleyerek küçülmeleri azaltmak, tazeliğini korumak,kalitesini muhafaza etmektir ve en önemlisi kırmızı etten %35 den %50 ye varan bir ekonomiklik sağlamaktadır. Uygun bir şekilde kullanılmaları durumunda ürünler daha sıkı, daha az yağlı ve daha fazla protein içerirler. Dayanma süreleri (raf ömrü) uzar Meyve suyu veya sütle karıştırıp kahvaltıda kullanabilirsiniz. Şeker veya bal İle karıştırarak mükemmel bir kurabiye elde edebilirsiniz. Günümüzde aşçılar soya kıymasını kullanarak yemeklerine çeşit katmaya başlamışlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için soyayı mönülerin vazgeçilmezleri arasına almışlardır. Çeşitli gıda ürünlerine protein takviyesi sağlayarak besin değerini arttırıcı amaçlı kullanım imkanı sunan soya proteinleri bisküvi, şekerleme, helva,çikolata,unlu mamul ve ilaç sektörlerinde de kullanılmaktadır

KULLANIMA HAZIRLANMASI
SOYAKIYMA: Kıyma halinde kuru halde bulunan soya, ağırlığının yaklaşık 3 katı ılık suda 15 dakika bekletilir. Suyu bünyesine çeken soya kıyması ilk ağırlığının 4 katına ulaşmış olacaktır. Fazla suyu süzülerek kullanıma hazır hale gelir. Birebir soya kıymasından yemeklerinizi hazırlarken ıslatma suyuna baharat ve lezzet verici maddeler eklenebilir.
NOT: Knorr Bulyon et suyu (Toz Halde)
SOYA KUŞBAŞI: Kuşbaşı halinde kuru halde bulunan soya,ağırlığının 3 katı su ile 15 dakika kaynatılır ve içerisinde fazla su kalmayacak şekilde iyice sıkılıp süzüldükten sonra kullanıma hazır hale gelir.

EKONOMİKLİĞİ
Damak tadına göre karışımdaki soya miktarı arttırılıp azaltılabilir. 125 gr soya kıyması 225 gr ılık su ile karıştırılıp 350 gr’lık bir karışım elde edilir. Bu karışım 650 gr kıymaya ilave edildiğinde 1 Kg'lık, ancak hacmi 1 kg normal kıymadan fazla olan kıyma elde edilir. BÖYLECE KARIŞIMDA KG BAŞINA %30 ET TASARRUFU YAPILACAKTIR. KİLOGRAMI 10 YTL' YE ALINAN ETTE 3.50 YTL TASARRUF SAĞLANMIŞ OLUR.
SAKLANMASI
Soya Proteinleri (Eti-Kıyması) düşük nem oranına sahip olduğundan uzun bir raf ömrü vardır. Ağzı kapatılmış bir kapta, oda sıcaklığında kuru olarak rahatlıkla 2 yıl saklanabilir. Islatıldığında ise et gibi muamele edilerek buzdolabında saklanması ve üç gün içerisinde kullanılması gerekir.

__________________
Bu Koca dünya...
Bir ben bir Duru...


Kızgınlığım geçer de;
kırgınlığıma çare bulamadım...
Alıntı ile Cevapla
Koalayım 'e 2 kişi teşekkür etti.
Elif  (28.01.10), enesim  (28.01.10)
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
soya kıyması



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:49.


Anne ve Bebek Sağlığı Forumu
 
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369