MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu

Go Back   MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu > MİSKOKULUM MUTFAK > Yemek Tarifleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 12.02.10, 04:23
incitanemtuana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nergis
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Dec 2009
Yaş: 38
Mesajlar: 391
Tecrübe Puanı: 74
incitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond repute
love Özel Günleriniz icin Özel Tarifler-Resimli

sevgililer günü pastasi



Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması İçin:
  • Hazır pasta kreması veya krem şanti
  • Gıda boyası (Kırmızı)
Yapılışı:
  • Yumurta ile toz şekeri mikserle 15-20 dakika çırpıyoruz.
  • Unu, kabartma tozunu eliyoruz.
  • Yumurtalı karışıma mikserin düşük ayarında çırpıyoruz.
  • Vanilyayı katıp karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış ve unlanmış tepsiye karışımı boşaltıyoruz.
  • 170 derecelik fırında 35-40 dakika pişiriyoruz. (Fırının kapağını hiç açmıyoruz.)
  • Kekin ortasına kürdan batırıyoruz. Kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir.
  • Diğer tarafta pasta kremasının üzerindeki tarife göre kremayı veya krem şantiyi hazırlıyoruz.
  • Kremşantiden biraz ayırıyoruz. Kürdanın ucu ile gıda boyası katıp karıştırıyoruz.
  • Pişen keki ortasından ikiye kesiyoruz.
  • Ayırdığımız kekin ortasına biraz krema sürüyoruz.
  • Üzerine (muz, damla çikolata, kivi, çilek gibi meyva koyuyoruz.)
  • Diğer kek parçasını kapatıyoruz.
  • 2-3 yemek kaşığı süt ile kekin üzerini ıslatıyoruz.
  • Krema sürüyoruz her tarafına.
  • Üzerini süslemek için sade krem şantiyi pasta enjektörüne doldurup üzerini değişik şekillerde süslüyoruz.
  • Gıda boyası kattığımız krem şantiyide pasta enjektörüne doldurup pastanın üzerini süsleyip buz dolapta 1-2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz.
ALINTI
__________________
hayatimda aldigim en güzel hediyemsin
Alıntı ile Cevapla
incitanemtuana 'e 4 kişi teşekkür etti.
enesim  (12.02.10), Koalayım  (12.02.10), PAPATYA  (13.02.10), toprağım  (14.02.10)
  #2  
Alt 12.02.10, 04:23
incitanemtuana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nergis
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Dec 2009
Yaş: 38
Mesajlar: 391
Tecrübe Puanı: 74
incitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond repute
Standart

ask ve kahveli cikolata



  • 200 gr bitter kuvertür
  • 100 gr sütlü kuvertür
  • 100 gr krema
  • 1 tatlı kaşığı espresso yada kahve aroması
Kalpli silikon kalıplarla yaptım ben.Siz elinizdeki kalıba göre ölçüleri değiştirebilirsiniz.
Çikolata yapmak için kalıpların çok temiz ve kuru olması gerekiyor. Aksi halde çikolatanın tadını ve kıvamını bozabiliyor kalıpta kalan artık bir takım maddeler ve su. Hatta bir yerde kalıplar iyice temizledikten sonra saf alkollü pamukla silinmesi ve 2-3 dk beklenilmesi öneriliyordu. Ama ben buna cesaret edemedim onun yerine kalıplarım temiz olmasına rağmen tekrar yıkadım ve her kaviteyi özenli bir şekilde kuruladım. Bitter kuvertürün 100 gr'nı benmari usulü erittim . Kalıpların dibine çok az miktarda kaşıkla koydum erimiş çikolatayı. Sonra yine kaşıkla kalıbın heryerine sıvadım. Bu aşama çok önemli içini dolduracağımız için. Eğer duvarları çikolata ile sıvayamazsak dolgu maddesi oradan çıkar. O yüzden kenarlarda ki çikolata aktıkça ben sürekli kenarlara çikolatayı sürdüm ve kontrol ettim. Zaten bir süre sonra donmaya başlayınca kolay oluyor. Tabanını her ihtimale karşı kalın yaptım ilk kez dolgulu çikolta yaptığım için ne olur ne olmaz diye. Zaten şekilden de görülüyor. Sonra donması için buzdolabına koydum. O arada ben dolgu maddesini hazırladım. Kremayı tencereye koyup kaynattım. Sonra ateşten alıp içine sütlü kuvertür parçalarını koydum ve karıştırarak erittim. Ben bu aşmada içerisine 5-6 dm kahve aroması koydum ama bunun yerine espresso gibi sert aromalı kahvelerden 1 tatlı kaşığı da koyabilirsiniz. Karışım hafif ılındıktan sonra dolaptaki kalıpların içine; üst kısımda 1-2 mm boşluk kalana kadar dolgu karışımını döktüm . Ve hemen dolaba attım. Bu aşamada 1-2 saat bekletiyoruz dolapta. Ben içindeki dolguyu biraz sıvı yaptım daha kıvamlı bir dolgu maddesi de hazırlanabilir. Mesela krema sertliğinde de olabilir ama benim bu şekilde daha çok hoşuma gidiyor. 1-2 saat sonra karışım tam olarak donmuyor ama kıvamı sertleşiyor. Bu kıvama gelince kalan bitter'ide erittim ve üzerlerine döktüm. Sonra çikolataların alt kısmının pürüzsüz olması için spatula ile kalıbı düzeltelim. Ve 1-2 saat daha dolapta bekletelim. Sonra kalıptan yavaşça çıkaralım çikoltalarımızı. Bundan sonra buzdolabında bekletmiyoruz bitene kadar oda ısısında saklıyoruz. Ya da paketleyip sevdiklerimize hediye ediyoruz : ))
hayatınız hep aşkla dolu olsun : ))




ALINTI
__________________
hayatimda aldigim en güzel hediyemsin
Alıntı ile Cevapla
incitanemtuana 'e 5 kişi teşekkür etti.
ecemxx  (13.02.10), enesim  (12.02.10), Koalayım  (12.02.10), PAPATYA  (13.02.10), toprağım  (14.02.10)
  #3  
Alt 12.02.10, 07:44
lavinya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Nov 2009
Mesajlar: 1.901
Tecrübe Puanı: 117
lavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond reputelavinya has a reputation beyond repute
Standart

oyy süperler emeğine sağlık canım
__________________





Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to lavinya For This Useful Post:
incitanemtuana  (12.02.10)
  #4  
Alt 12.02.10, 16:29
incitanemtuana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Nergis
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Dec 2009
Yaş: 38
Mesajlar: 391
Tecrübe Puanı: 74
incitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond reputeincitanemtuana has a reputation beyond repute
Standart

ben tsk ederim tatlim
__________________
hayatimda aldigim en güzel hediyemsin
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 13.02.10, 08:24
PAPATYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Üyelik tarihi: Aug 2008
Yaş: 36
Mesajlar: 1.976
Tecrübe Puanı: 242
PAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond repute
Standart

üsteki pastayı yapabilirim yarına süper çok güzel paylaşım oldu kendi adıma ..allahtan pazara geliyor sevgilier günü...hazırlıklarım rahat yapabilecem..
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to PAPATYA For This Useful Post:
incitanemtuana  (13.02.10)
  #6  
Alt 13.02.10, 09:09
ecemxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Jan 2009
Yaş: 38
Mesajlar: 2.329
Tecrübe Puanı: 209
ecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond reputeecemxx has a reputation beyond repute
Standart

kalpli çikolata çok cazibeli duruyo harika bence
emeğine sağlık
__________________
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to ecemxx For This Useful Post:
incitanemtuana  (13.02.10)
  #7  
Alt 13.02.10, 13:46
PAPATYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Üyelik tarihi: Aug 2008
Yaş: 36
Mesajlar: 1.976
Tecrübe Puanı: 242
PAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond reputePAPATYA has a reputation beyond repute
Standart

ben yarına yukardaki pastayı yapmayı düşünüyorum
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to PAPATYA For This Useful Post:
incitanemtuana  (13.02.10)
Cevapla

Bookmarks



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:46.


Anne ve Bebek Sağlığı Forumu
 
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369