MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu

Go Back   MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu > MİSKOKULUM MUTFAK > Yemek Tarifleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 23.08.10, 08:25
Nar_çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Mar 2010
Yaş: 29
Mesajlar: 10.703
Tecrübe Puanı: 188
Nar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond repute
Standart Mutfakta pratik olmanın incelikleri

Özellikle çalışan kadınlar için mutfakta pratik olmak çok önemli. Kimse iş çıkışı saatlerce mutfakta zaman geçirmek istemiyor. Birçok kadının deneme-yanılma yoluyla bulduğu pratik yöntemleri derledik. Siz de deneyin, işinize yarayanları keşfedin ve rahat bir nefes alın.
Maxicep.com - Mutfakta pratik olmanın incelikleri
Kadınlar için en önemli şey mutfak pratikliğidir. Çünkü mutfakta ayrıntı çok fazladır ve bir kadın zamanın büyük bir çoğunluğunu mutfakta geçirir. İşiniz kolaylaşsın diye; birçok kadının deneme-yanma yoluyla keşfettiği pratik yöntemleri derledik. Gerçi kimi kadınlar, pratik yöntemlerin hepsini reddediyor; her şeyi zamanında, taze taze alıp pişirmek ve tüketmek en doğrusu diye. Kimine göre en büyük pratiklik, eşlerin desteği ve yardımı. Zamandan tasarruf etmek, mutfakta vakit geçirmemek için yemeğini kayınvalidesinde yiyenler de var. İşi abartıp sebze ve meyvelerin bulaşık makinesinin durulama programında yıkanabileceğini keşfeden kadınlara ne demeli peki? Dört çocukla her işe yetişen, çamaşır, bulaşık, bebek bezlerini hep ellerinde yıkamak zorunda olan, titiz babaları da aynı anda idare eden annelere selam gönderiyor ve pratik olmanın keyfini çıkarın diyoruz.

Pazardan aldığınız sebzelerin ömrünü uzatmak için; yeşil sebzeleri yıkadıktan sonra havlu kağıda sarıp buzdolabına koyun.

Çorbaların üzerine her defasında yeni yağ kızdırmamak için; küçük bir kavanoza önceden kırmızı toz biberli kızarttığınız yağı koyup saklayın. Bulaşıktan da tasarruf edin.

Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.

Meyve yemeyi unutanlar için; boş zamanlarınızda tek kişilik meyve salataları hazırlayıp hava almayan kaplarda saklayın.

Salata yapmaya üşenen kadınlar için; maydanoz, taze nane, kıvırcıkları salata kurutucusunda kuruttuktan sonra saklama kaplarında dolaba koyun. Her akşam yıkamakla uğraşmayın.

Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir.

Dolapta çürüyen maydanozlar için; maydanoz, dereotu, nane gibi çok çabuk bozulan yeşillikleri hiç zayi etmeden kullanmanın yolu; yıkadıktan sonra kesip buzlukta saklamak. Kesmeden cam kavanoza koyup alt katta da saklayabilirsiniz.

Domates rendelemekten bıkanlar için; domatesleri topluca rendeledikten sonra buz kalıplarında dondurun. Sonra hepsini bir poşete koyarak saklayın.

Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz.

Kıymanın ömrünü uzatmak için; kıymayı soğanla kavurup yemek harcı olarak saklama kabına ya da poşetlere koyun. Elinizin altında kavrulmuş kıyma olunca işleriniz hızlanır, hem de kıyma uzun ömürlü olur.

Soslara bulaşmak istemeyenler için; tavuk kanadını soslayıp buzluğa atın, istediğinizde fırına verin.

Sarımsak soymayı sevmeyenler için; sarımsakları topluca soyduktan sonra sirkeli suya koyup dolapta saklayın ya da sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı koyup, ağzını iyice kapatıp saklayın.

Elinin altında hazır dolma olmasını isteyenler için; yaprak sarma, kuru patlıcan ve biber dolması, mantı gibi yiyecekleri hazırlayıp dondurucuya koyun, acil zamanlarda kurtarıcınız olur.

Tavuk didiklemekten kurtulmak için; tavuğu haşlayın, didikleyin, tek kullanımlık kaplarda saklayın.

Eti yumuşacık ve erkenden pişirmek için; eti alır almaz kuşbaşı şeklinde yağ koymadan bir tencereye koyun, önce ateşte 1-2 dakika, sonra kısık ateşte suyunu tamamen salıp çekene kadar pişirin. Yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Birer yemeklik poşetlere doldurup buzluğa kaldırın. İstediğinizde çıkarıp kullanın.

Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.

Her sabah tost hazırlamaya üşenenler için; önceden hazırladığınız tostları pişirmeden buzluğa atın, gerektiğinde hemen tost makinesine sıralayın.

Yapılmaması gerekenler Kuru soğanı önceden doğrayıp buzlukta saklamayın. Tadı acılaşıyor ve sulanıyor.
Çiğken dondurulan sebzeler besin değerini kaybediyor. Pişirdikten sonra iyice soğutun, hatta birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra buzluğa atın.
Saklama kaplarının dondurmaya uygun olmasına dikkat edin. Hava almamalı. Buzluk poşetlerinin havasını iyice alıp ağzını sıkı bağlamak gerekiyor. Özellikle etlerde soğuktan yanık izleri olabiliyor. Sağlık için zararlı.
Plastik kapları kullanmak istemiyorsanız, aldığınız sebze, meyve vs. her şeyi yıkayıp doğrayıp annelerinizin pirinç, bulgur vs. saklamak için kullandığı beyaz bez torbalara koyun. Sonra da naylon poşetlere koyup öyle saklayın. Bir hafta bozulmuyor.

Yazın hazırlanan kışlıklar Kırmızı erikleri buzluk poşetine koyarsanız kışın komposto yapabilirsiniz.
Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır.
Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası için birer kullanımlık poşetlere koyun.
Bamyaları bol limon suyu ile rengi sarıya dönene dek kısık ateşte kavurup saklayabilirsiniz.
Yazın sonuna doğru rondodan geçirilen domatesleri kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurun.
500 gr’lık poşetlere çilek, vişne, böğürtlenleri koyun, kışın pastalarda kullanın.
Yazın mısır haşladığınızda tanelerini çıkarıp kışın salatalarda ve çorbalarda kullanmak üzere buzluğa koymayı unutmayın.

Pratik yemekler Yaptığınız herhangi bir çorbayı kaynar haldeyken kavanoza koyup kapağını iyice kapatıp ters çevirin. İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az iki hafta dayanıyor.
Mercimek, soğan, patates ve havucu haşlayıp blendırdan geçirin. Saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine birer kullanımlık bölüp dondurucuya kaldırın. Akşamları gelince sıcak suyla karıştırarak, baharatını, tereyağını, nanesini ekleyin.
Hamsiyi mevsimi geçmeden unlayıp kağıt tabaklara hamsi tava yapar gibi sıralayıp dondurun. İşten gelince tabaktan doğru tavaya, ortasına iki kaşık sıvıyağ ile hamsi tavanız hazır.
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Nar_çiçeği For This Useful Post:
arda-zeynep  (23.08.10)
  #2  
Alt 23.08.10, 10:24
bebegim_kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Jun 2010
Yaş: 40
Mesajlar: 1.530
Tecrübe Puanı: 114
bebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond reputebebegim_kaan has a reputation beyond repute
Standart

emegine sağlık
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 23.08.10, 11:17
Derin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Orkide
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Dec 2009
Yaş: 35
Mesajlar: 3.237
Tecrübe Puanı: 162
Derin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond reputeDerin has a reputation beyond repute
Standart

emeğine sağlık canım
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 23.08.10, 11:42
arda-zeynep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Karanfil
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Oct 2009
Yaş: 45
Mesajlar: 607
Tecrübe Puanı: 79
arda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond reputearda-zeynep has a reputation beyond repute
Standart

Kaşarın küflenmemesi için; önce kağıt mutfak havlusuna sarın, sonra poşete koyun.

Bakliyatlara vakit ayıramıyorum diyenler için; bakliyatların pişme süresi uzun. Fasulye, nohut, yeşil mercimek vs. haşladıktan sonra bir kullanımlık olarak poşetlere bölüp buzluğa koyun. Ancak tam pişirmemeniz gerekiyor. İkinci pişirmede dağılabilir.

Hazır et ve tavuksuları kullanmak istemeyenler için; haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıplarına koyup dondurun, pilav ve çorbalarda kullanabilirsiniz.

Lezzetli çorba yapamıyorum diyenler için; makarnanın suyunu çorbalarda değerlendirebilirsiniz.

Taze fasulyeyi ayıklayıp domates ve soğanla kavurun. Soğuduktan sonra buzluğa atın. Kışın ister etli, ister zeytinyağlı fasulyeniz hazır.

Yaz sonunda patlıcanları mangalda ya da fırında közleyip bir yemeklik poşetlerde saklayın. Patlıcanları karnıyarıklık kızartıp da saklayabilirsiniz. Kırmızı biberleri de aynı işlemden geçirip salatası için birer kullanımlık poşetlere koyun.

bunları ben yapıyordum zaten

ama değişik kullanabileceğim fikirlerde var teşekkürler emeğine sağlık..
__________________

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:57.


Anne ve Bebek Sağlığı Forumu
 
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369