MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu

Go Back   MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu > MİSKOKULUM MUTFAK > Yemek Tarifleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.09.10, 15:32
Nar_çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Mar 2010
Yaş: 29
Mesajlar: 10.703
Tecrübe Puanı: 188
Nar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond repute
Arrow Şarapla Gelen Lezzet

Şarap diğer içkiler gibi açıldıktan sonra saklanma özelliğine sahip olmadığından bir an önce tüketilmesi gerekir. Peki şişenin dibinde kalan şarabı ne yaparsınız. Büyük ihtimalle dökersiniz. Bu yazıyı okuduktan sonra ne kadar yanlış yaptığınızın farkına varacaksınız. Çünkü şarap 15 gün kadar buzdolabında kalabiliyor ve yemekleriniz için nefis bir sos haline dönüşebiliyor.

Şarap diğer içkiler gibi açıldıktan sonra saklanma özelliğine sahip olmadığından bir an önce tüketilmesi gerekir. Peki şişenin dibinde kalan şarabı ne yaparsınız. Büyük ihtimalle dökersiniz. Bu yazıyı okuduktan sonra ne kadar yanlış yaptığınızın farkına varacaksınız. Çünkü şarap 15 gün kadar buzdolabında kalabiliyor ve yemekleriniz için nefis bir sos haline dönüşebiliyor.

Şişelerin dibinde arta kalan şarapları şişenin kapağını iyice sıkıştırdıktan sonra bir iki hafta içinde yemek yaparken kullanmak üzere buzdolabına kaldırı. Sirkeleşmiş şaraplar ise salata sosu hazırlama ve eti yumuşatma işlerinde çok işe yarar.

Köpüğü kaçmış şampanyayı da tavuk veya balık haşlarken kullanabilirsiniz. Şampanyalı suda haşlanmış balık ya da tavuğun nefis bir sosu olur.

Et ve tavuğu hafif yağda çevirdikten sonra kendi suyuyla pişmeye bıraktığınızda şarap yerine vermut kullanın. Vermut hazırlanırken içine konmuş kokulu otlar yemeğe özel bir lezzet verir.

Izgara veya şişte pişirilen tavuk kuzu balık gibi yiyeceklerin lezzetini etleri pişirmeden önce üzerlerine fırçayla eşit miktarda tereyağı ve beyaz şarap karışımı sürerek artırınız. Bir tutam da kekik defne gibi kokulu bitki tozu koyarsanız yemeğinizin tadına doyum olmaz.

Yemek pişirirken şarabın içinde alkol miktarı konusunda endişelenmeyin.

Bazı müstesna yemek tariflerinde örneğin biftek bourguignon ve sote piliç ciğeri gibi yemekler içlerine konacak kanyağın aleviyle hoş bir lezzet kazanırlar alkol lezzeti de sinmez. Kanyak yemeğin üzerine dökülmeden hafifçe ısıtılmalı sonra alevlenmelidir.

Sherry ve diğer tatlı şarapları tatlı karışımları için saklayın. Yalnız kremalı çorbaya servisten hemen önce bir iki kakşık sherry koyabilirsiniz. Klasik sote dana pirzolası çeşitlerinde de tatlı şaraplar kullanılabilir.

Kapama gibi ağır ateşte pişirilen et yemeklerinizin çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız eti şaraplı ve içine kokulu otlar atılmımş bir karışımda yatırın.

Yemekler için pahalı şaraplar kullanmanıza gerek yoktur. Ucuz yerli şaraplar da aynı işi görür.

Parça et hamburger ve köfteyi kırmızı şarapla ıslatarak çeşni verebilirsiniz.
Sote yaptığınız hamburger tavuk ve balık gibi yiyeceklere değişik bir çeşni vermek için tavaya yarım fincan kırmızı şarap ilave edin. Kabarcıklar oluşmaya başlayınca kızaran parçaları delikli kepçeyle alın ve sosu yemeğin üzerinden gezdirin.

Şarapla pişirilmiş yemekle ikram edeceğiniz şarabı seçerken yemekte kullandığınız şarapla aynı kategoriye giren birşey olmasına dikkat edin. Örneğin şampanya sosunda hazırlanmız tavuğun beyaz etleri yani göğüslerin yanına şampanya ya da beyaz şarap yakışır.

Düşük kalorili fakat nefis bir çeşni olarak kabukları soyulmuş armut ve şeftali dilimlerini kırmızı şarapta haşlayabilirsiniz.

Som levrek ve diğer diri ve beyaz etli balıkları haşlamak için şöyle bir sos hazırlayın: Bir ölçü beyaz şarap maydanoz defne yaprağıkekik soğan nane karabiber ve tuz.

Fırında tavuk nefis olur ama içi doldurup bağladıktan sonra her yanı yağda kızartılıp ardından da ağzı sıkıca kapalı bir tencerede şaraplı sos içinde ağır ağır kendi yağıyla pişirnilirse fırında tavuk kadar lezzetli olur. Pişme sırasında sık sık üzerine sosundan sürün.

İnce dilimler halinde kesilmimş hindi göğsü dana pirzolası gibi hazırlanabilir. Hindiyi yağda iki yanı kızarıp eti pişinceye kadar çevirin. Ateşten alıp sıcak olarak muhafaza edin. Tavaya şarap ilave ederek pişirin. Kahverengileşen parçaları delikli kepçeyle alın ve sosun içine tuz biber limon suyu ince ince kesilmiş maydanoz koyup daha önce pişirdiğiniz hindinin üzerine dökün.

Karides ve tarak gibi deniz ürünleriniz içine birkaç sap maydanoz bir dilim soğan 4-5 tane karabiber biraz kekik ilave edeceğiniz beyaz şarapta 5 dakika kaynatın.
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 07.09.10, 00:42
toprağım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Sep 2009
Yaş: 40
Mesajlar: 8.645
Tecrübe Puanı: 212
toprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond reputetoprağım has a reputation beyond repute
Standart

emeğine sağlık cnm
__________________
TOPRAK CANDIR YAŞAMDIR HAYATTIR.TOPRAK HERŞEYDİR...HERŞEYİM CANIM OĞLUM TOPRAĞIM......
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to toprağım For This Useful Post:
Nar_çiçeği  (07.09.10)
  #3  
Alt 07.09.10, 09:42
Nar_çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Mar 2010
Yaş: 29
Mesajlar: 10.703
Tecrübe Puanı: 188
Nar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond repute
Standart

rica ederim
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
gelen, lezzet, şarapla



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:45.


Anne ve Bebek Sağlığı Forumu
 
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369