MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu

Go Back   MisKokulum Anne ve Çocuk Sağlığı Forumu > MİSKOKULUM MUTFAK > Yemek Tarifleri

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
  #1  
Alt 06.09.10, 15:36
Nar_çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Mar 2010
Yaş: 29
Mesajlar: 10.703
Tecrübe Puanı: 188
Nar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond repute
Standart Hafta Sonuna Özel Izgara Mönüsü

Izgara etlerinizin daha lezzetli olması için yapmanız gerekenler oldukça basit:

-Izgara etlerini bir tabağa koyup zeytinyağı ile her tarafını yağlayın ve bir soğanı ikiye bölerek tamamını ızgaraya sürün. Lezzetin farkına siz de varacaksınız...
- Etleri koymadan önce ızgaranın iyice ısınmasını bekleyin ki etler daha çabuk pişsin...
- Izgarada etleri çevirirken kesinlikle çatal kullanmayın, onun yerine maşa kullanın...



Erikli şiş kebap

Malzemeler:

400 gr malta eriği, 4 patlıcan, 1 çay bardağı zeytinyağı.

Köfte için:

750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı), 3 dilim bayat ekmek içi, 1 çay bardağı ılık su, 4 diş ezilmiş sarımsak, 2 soğan, Tuz, 1 tatlı kaşığı köfte baharı.

Domatesli sos için: 4 domates, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çay kaşığı tuz.

Hazırlanışı:

Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Malta eriğini ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin. Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Kıyma, ekmek içi, sarımsak, soğan, tuz ve köfte baharını çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Erik, köfte ve patlıcanları şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün. Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Kalan yağı tavada ısıtıp domates, biber salçası ve tuzu ilave edin ve salça kıvamında pişirin. Şişleri ızgara ya da mangalda pişirin. Domates sosu ile birlikte servis yapın.






Izgara tavuk köftesi

Malzemeler:

4 soğan, 8 domates, 10 dal taze biberiye, 1 çay bardağı zeytinyağı.

Köfte için:

1 kg tavuk kıyması, 3 soğan, 6 dilim bayat ekmek içi, 1 yumurta, 6 dal maydanoz, 1 çay kaşığı köri, tuz, karabiber.
br> Sos için:

3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 1 tatlı kaşığı tane kırmızıbiber, 3 diş ezilmiş sarımsak.

Hazırlanışı:

Köfte için soğanları soyup rendeleyin. Maydanozları kıyın. Ekmek içini ufalayın (veya rendeleyin). Tavuk kıyması, soğan, ekmek içi, yumurta, maydanoz, köri, karabiber ve tuzu çukur bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın. Üzerlerine yağ sürün. Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Domatesleri soyup ortadan ikiye kesin. Soğan, biberiye ve domatesleri zeytinyağında bekletin. Köfte, soğan, biberiye ve domatesleri ızgara ya da mangalda iki taraflı pişirin. Sos için zeytinyağı, sarımsak, maydanoz ve tane biberi bir kasede karıştırın. Köfteleri sos ile servis yapın. Dilerseniz sosu kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp köfteleri üzerine yerleştirin ve servis yapın.






Otlu bonfile

Malzemeler: 4 parça bonfile, 10 dal taze kekik, 1 çorba kaşığı kapari, yarım su bardağı kemik suyu, yarım su bardağı beyaz şarap, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı hardal, 2 çorba kaşığı tane kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, 1 soğan, 5 diş ezilmiş sarımsak, birkaç taze biberiye dalı, tuz, karabiber.

Hazırlanışı:

Soğanı soyup kalın halkalar şeklinde dilimleyin. Kemik suyu, zeytinyağı, şarap, 7 dal taze kekik, taze biberiye, soğan, sarımsak, hardal, zeytin, kapari, tane kırmızıbiber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Etleri hazırladığınız marinata bulayın ve üzerini folyo ile kapatıp buzdolabında 12 saat bekletin. Etleri marinattan delikli kepçe ile alıp ızgara veya mangalda iki taraflı pişirin. Marinat sosunu tencereye alıp 10 dakika pişirin. Süzüp sıcak muhafaza edin. Eti servis tabağına alıp üzerine sıcak marinat sosu gezdirin. Ayırdığınız kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.






Pesto soslu hamburger köftesi

Malzemeler:

4 dilim esmer ekmek, 4 çorba kaşığı labne peyniri, 3 domates, 2 çorba kaşığı iri kıyılmış parmesan peyniri.

Köfte için:

850 gr kıyma, 2 dilim bayat ekmek içi, yarım su bardağı ılık süt, 2 soğan, 1’er çay kaşığı kimyon, karabiber, yeni bahar, kekik, tuz.

Pesto sos için:

Yarım demet fesleğen, 1 demet maydanoz, 1 çay bardağı çekilmiş badem ve fındık, 1 çay bardağı zeytinyağı, 3 diş sarımsak, tuz.

Hazırlanışı:

Köfte için soğanları temizleyip rendeleyin. Ekmeği ılık sütle ıslatıp elinizde sıkarak süzün ve ufalayın. Ekmek içi, soğan, kıyma, kimyon, yenibahar, karabiber, kekik ve tuzu ilave edip yoğurun. Elinizde yassı köfteler hazırlayın. Pesto sos için fesleğen ve maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Yağ, maydanoz, sarımsak, fesleğen, fındık, badem ve tuzu robotta ezin. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Köftelerin üzerlerine fırça ile yağ sürüp ızgara yada mangal da iki taraflı pişirin. Ekmekleri hafif kızartın. Üzerine labne peynir sürüp pesto sos ilave edin. Küp domatesi ve köfteleri paylaştırın. Parmesan peyniri ile süsleyip kalan domates ile servis yapın.






Pide arası sucuk ve sosis

Malzemeler:

600 gr kokteyl sosis, 300 gr dilimlenmiş sucuk, 4 domates, 1 soğan, 4 çorba kaşığı zeytinyağı.

Pide hamuru için:

2.5 su bardağı un, tuz, 1 çay kaşığı karbonat, 8 çorba kaşığı su, 80 gr eritilmiş ılık tereyağı.

Cevizli pesto sos için:

1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz, Yarım demet maydanoz, 4~5 dal dereotu, 4 diş sarımsak, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz.

Hazırlanışı:

Pide hamuru için un, tuz, karbonat, su ve eritilmiş ılık tereyağını hamur yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 30 dakika bekletin. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Bezeleri merdane ile incecik açın ve yağlanmış teflon tavada iki taraflı çevirerek pişirin.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı temizleyip kıyın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Domatesi ekleyip kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırıp suyunu iyice çekene kadar pişirin. Sosis ve sucukları kalan zeytinyağına bulayıp ızgarada veya mangalda pişirin. Domatesli sosu pidelerin üzerine paylaştırıp sosis ve sucukları ilave edin. Pideleri ikiye katlayın.

Pesto sos için, sarımsakları soyun. Maydanoz ve dereotonu temizleyip kıyın. Maydanoz, dereotu, kaşar peyniri, zeytinyağı, ceviz, sarımsak, toz kırmızıbiber ve tuzu robotta ezin. Pide ile servis yapın.










Kaynak: Lezzet
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 06.09.10, 15:43
nursena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Lilyum
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Mar 2009
Yaş: 38
Mesajlar: 2.528
Tecrübe Puanı: 122
nursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond reputenursena has a reputation beyond repute
Standart

emeğine sağlık...
Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to nursena For This Useful Post:
Nar_çiçeği  (06.09.10)
  #3  
Alt 06.09.10, 15:44
Nar_çiçeği - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Krizantem
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Mar 2010
Yaş: 29
Mesajlar: 10.703
Tecrübe Puanı: 188
Nar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond reputeNar_çiçeği has a reputation beyond repute
Standart

rica ederim
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 11.03.11, 10:43
Kumsalım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator
 
Ruh Hali:
Üyelik tarihi: Jun 2008
Yaş: 33
Mesajlar: 24.901
Tecrübe Puanı: 587
Kumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond reputeKumsalım has a reputation beyond repute
Standart

Çok güzel görünüyorlar..
__________________



Meleklerin sözü var
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
hafta, mönüsü, özel, sonuna, ızgara



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Açık


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:34.


Anne ve Bebek Sağlığı Forumu
 
 

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.1.0 ©2007, Crawlability, Inc.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369